TUINONTWERP VAN RIJKE EN BIODIVERSE NATUURTUINEN

Jouw natuurtuin wordt ontworpen volgens de lokale bodem en is afgestemd op het omliggende landschap. Zo zorgen we voor een rijk tuinontwerp waarbij je tuin geen geïsoleerde woestijn is, maar net een natuurlijke Habitat. Samen creëren we voor een biodiverse omgeving vol gezoem, gekwaak en gefladder, waar je heerlijk tot rust kan komen.

Wanneer je een bezoek krijgt van onze landschapsarchitect, bestaat de kans dat je haar voordien al hebt zien rondwandelen in de omgeving. We vinden het enorm belangrijk dat jouw tuinontwerp op maat is. Jouw natuurtuin is één met de bodem én de omgeving.

Benieuwd hoe we jouw tuinontwerp aanpakken? Contacteer ons!

 

 

BIODIVERSITEIT IN HET ONTWERP VAN JOUW TUIN

Samen met jou gaan we resoluut voor biodiversiteit in jouw natuurtuin! Doet de gedachte aan kleurrijke voorjaarsbloeiers, fleurige bloemenweiden en een inheemse haag of houtkant jouw hart ook bonzen? Dan ben je bij de tuinexperten van Habitat aan het juiste adres! We zorgen voor een prachtig ontwerp dat je natuurtuin boordevol biodiversiteit van het leven doet gonzen.

Twijfel je over de huidige biodiversiteit van jouw tuin? Vraag advies!

PASSIE VOOR TUINONTWERP? DAT ZIT IN ONZE NATUUR!

Onze passie voor natuur brengen we graag over in jouw tuinontwerp! Uiteraard worden in het ontwerpproces ook jouw specifieke noden, wensen, plaats en budget meegenomen. Daar houden we allemaal rekening mee! Het eindresultaat is steeds een natuurlijk ontwerp op maat van jouw tuin.

Heb je al een ontwerp en zoek je iemand voor tuinaanleg? Ook daarmee helpen we je graag verder!

TUINONTWERP DAT VERKOELING BRENGT

Een natuurtuin biedt de ideale mogelijkheid om water te betrekken in je tuin. Denk maar aan de voordelen van een zwemvijver of natuurlijke poel: onderhoudsvriendelijk én mooi in elk seizoen. Voeg hier nog een diverse beplanting en gezonde bomen aan toe en je hebt een ware klimaattuin!

ONTWERP JE TUIN MET OOG OP DE TOEKOMST

Een ontwerp is meer dan een aantal mooie lijnen die je bij de aanleg tot leven ziet komen in je tuin. Het is vooruitdenken hoe de natuur binnen dit kader haar gang zal gaan, zodat jij een onderhoudsvriendelijke tuin hebt en de tijd om ervan te genieten! Op die manier is kiezen voor een natuurtuin een voordelige kwestie. Zo moet je je tuin niet maandelijks onderhouden, maar spreken we van tuinbeheer 1 of 2 keer per jaar. Hierdoor is je tuin ook kostenvriendelijk! Het is een investering waarbij je op de lange termijn denkt.

OMGEVINGSFACTOREN BIJ TUINONTWERP

Een rijke natuurtuin is ontworpen volgens de bodem en andere omgevingsfactoren. De kans is daarom groot dat je tuin in de Kempen er compleet anders uitziet dan in het Scheldegebied. Planten en bomen komen namelijk pas ten volste tot hun recht als ze ingeplant zijn in de juiste bodem. Dat is uitermate belangrijk voor de nazorg van je tuin.

Benieuwd of jouw natuurtuin de juiste bloemen, planten of bomen bevat? Vraag jouw tuinadvies aan!

BOOMVRIENDELIJKE TUINARCHITECTUUR

Als liefhebbers van tuinarchitectuur weten we dat bomen de longen van je natuurtuin zijn. Kortom, enorm belangrijk! Daarom zorgen we er samen met onze collega’s van Habitus Boomverzorging voor dat er al tijdens het ontwerpproces van jouw tuin wordt verzekerd dat je later kan genieten van mooie en gezonde bomen die zuurstof geven aan je tuin!

Wil jij ook een tuinontwerp dat gezond is voor jou en de omgeving?

Vraag je offerte aan!