Tuinontwerp

Wanneer je een bezoek krijgt van onze landschapsarchitect, dan bestaat de kans dat je haar voordien al hebt zien rondwandelen in de omgeving. Een rijke natuurtuin is namelijk ontworpen volgens de lokale bodem en afgestemd op het omliggende landschap. Ons ontwerp zorgt ervoor dat je tuin geen geïsoleerde woestijn is, maar net een natuurlijke Habitat wordt, vol gezoem, gekwaak en gefladder.

 

Biodiversiteit in je ontwerp

Habitat kiest resoluut voor biodiversiteit! Doet de gedachte aan kleurrijke voorjaarsbloeiers, fleurige bloemenweiden en een inheemse heg of houtkant jouw hart ook bonzen? Dan ben je bij Habitat aan het juiste adres! We zorgen voor een prachtig ontwerp dat je tuin van het leven doet gonzen!

Passie in je ontwerp

Natuur is onze passie! En deze passie brengen we via een ontwerp graag over naar jouw tuin. Uiteraard worden in het ontwerpproces ook jouw specifieke noden meegenomen. Met als eindresultaat een natuurlijk ontwerp op maat van jouw tuin.

 

Tuinontwerp dat verkoeling brengt

 Een natuurtuin biedt de ideale mogelijkheid om water te betrekken in je tuin. Denk maar aan de voordelen van een zwemvijver of natuurlijke poel:  onderhoudsvriendelijk én mooi in elk seizoen. Voeg hier nog een diverse beplanting en gezonde bomen aan toe en je hebt een ware klimaattuin!

Ontwerpen is nadenken over de toekomst

 Een ontwerp is meer dan een aantal mooie lijnen die je bij de aanleg tot leven ziet komen in je tuin. Het is vooruitdenken hoe de natuur binnen dit kader haar gang zal gaan, zodat jij een onderhoudsvriendelijke tuin hebt en de tijd om ervan te genieten!
Op die manier is kiezen voor een natuurtuin een voordelige kwestie. Het is een investering waarbij je op de lange termijn denkt.

Omgevingsfactoren bij tuinontwerp

Een rijke natuurtuin is ontworpen volgens de bodem. De kans is daarom groot dat je tuin in de Kempen er compleet anders uitziet dan in het Scheldegebied. Planten en bomen komen namelijk pas ten volste tot hun recht als ze ingeplant zijn in de juiste bodem. Dat is uitermate belangrijk voor de nazorg van je tuin.

Boomvriendelijke tuinarchitectuur

Bomen zijn de longen van je tuin! Daarom zorgt Habitat er samen met zijn collega’s van habitus boomverzorging voor dat er al tijdens het ontwerpproces wordt verzekerd dat je later kan genieten van mooie en gezonde bomen in je tuin.

Wil jij ook een natuurtuin die gezond is voor jou en de omgeving?

Ga voor een natuurtuin