Tuinbeheer

In een natuurtuin is het eindbeeld niet bereikt wanneer deze is aangelegd. De natuurlijke processen en groei zorgen er net voor dat je tuin voortdurend in beweging is en mee vorm geeft aan de seizoenen. Net daarom spreken we niet over het ‘onderhouden’ van de aangelegde tuin, maar over beheer, waarbij de natuurlijke processen de nodige ruimte krijgen en jouw tuin optimaal kan bloeien en ontwikkelen.

Vergeet dus het continue plukken van onkruid en wekelijks maaien van gazon. Met een natuurtuin kies je in grote lijnen voor een jaarlijks of tweejaarlijks beheer. Kostenvriendelijk dus!

Een verzorgde natuurtuin

Een veelvuldig onderhoud vermijden zorgt niet voor een chaotische tuin. Habitat Natuurtuinen beheert je tuin zodat planten en bomen op een correcte wijze kunnen groeien. Groeit een plant of boom niet volgens plan? Ook dan zorgen we voor het juiste tuinbeheer! 

Geen vergif of pesticiden bij tuinbeheer

Om de natuur z’n gang te laten gaan in je eigen natuurgebied, vermijd Habitat Natuurtuinen vergif, pesticiden en herbiciden. Zulke stoffen kwetsen bomen en planten en belemmeren de biodiversiteit. Ze zijn onnatuurlijk en dat staat in contrast met een milieuvriendelijke en natuurlijke tuin.

Bomen snoeien of vellen in je natuurtuin

Ben je specifiek op zoek naar het beheer van je bomen? Dan ben je bij Habitus Boomverzorging aan het juiste adres!

Wil jij ook een ecologische tuin?

ontvang je offerte

Deze tuinen gingen de jouwe al voor.