TUINBEHEER

De aanleg van je natuurtuin is niet het eindbeeld, maar de start van een proces waarbij tuinbeheer enorm belangrijk is. Met vakkundig tuinbeheer zorgt Habitat voor natuurlijke processen en groei in je tuin. Hierdoor is hij voortdurend in beweging en geeft hij vorm aan de verschillende seizoenen. Net daarom spreken we niet over het ‘onderhouden’ van de aangelegde tuin, maar over beheer, waarbij de natuurlijke processen de nodige ruimte krijgen en jouw tuin optimaal kan bloeien en ontwikkelen.

Vergeet dus het continue plukken van onkruid en wekelijks maaien van gazon. Met een natuurtuin kies je in grote lijnen voor een jaarlijks of tweejaarlijks beheer. Kostenvriendelijk dus! 

Een verzorgde natuurtuin door beheer op maat

Habitat Natuurtuinen beheert je tuin zodat planten en bomen op een correcte wijze kunnen groeien. Op die manier zorgt het veelvuldig vermijden van onderhoud niet meteen voor een chaotische tuin. We kijken met je mee en behouden graag een overzicht. Groeit een plant of boom niet volgens plan? Ook dan zorgen we met ons tuinbeheer voor de nodige aanpassingen!

Niet tevreden van je huidige tuin? Een nieuw tuinontwerp kan wonderen doen!

TUINBEHEER ZONDER VERGIF OF PESTICIDEN

Om de natuur z’n gang te laten gaan in je eigen natuurgebied, vermijden we vergif, pesticiden en herbiciden bij het beheren van jouw tuin. Zulke stoffen kwetsen bloemen, planten en bomen en belemmeren de biodiversiteit. Ze zijn onnatuurlijk en dat staat in contrast met een milieuvriendelijke en natuurlijke tuin!

BEHEER VAN BOMEN IN JE NATUURTUIN

Ben je specifiek op zoek naar het beheer van je bomen? Dan verwijzen we je graag door naar onze collega’s van Habitus Boomverzorging. Bij hen ben je aan het juiste adres voor alles over bomen!

Wil jij ook een ecologische tuin?

ontvang je offerte

Deze tuinen gingen de jouwe al voor.